POHJA
*150g Digestive-keksejä
*100g margariinia
Murskaa keksit kulhossa ja sulata margariini.
Sekoita margariini keksien joukkoon ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.
Itse laitan tässä vaiheessa myös reunakalvon paikalleen joka auttaa pitämään täytteen reunan siistimpänä.
Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
TÄYTE
*4 dl kuohukermaa
* 400 g vaniljatuorejuustoa
*150g (1 prk) vaniljarahkaa (ei välttämätön)
*2 dl sokeria
*1 tl vaniljasokeria
*1 tl sitruunamehua (ei pakollinen)
*6 liivatetta
Laita liivatteet veteen likoamaan n.5 minuutiksi.
Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.
Vatkaa sokerit,limemehu ja tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon halutessasi rahka. Rahkan voi myös jättää pois jos haluat täytteestä kiinteämpää.
Sulata liivatteet pieneen määrään vettä ja kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kääntele lopuksi kerma joukkoon ja kaada pohjan päälle.
Tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
KIILLE
*2,5 dl Rainbowin Vadelmaista omenasosetta
*2 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan n.5 minuutiksi pieneen määrään vettä.
Laita sose kulhoon.
Sulata liivatteet tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana soseen joukkoon.
Kaada täytteen päälle ja laita jääkaappiin.
Itse teen kiilteen myöhemmin vielä puolikkaana versiona peittämään ekan kerroksen alta paljastuvat juustotäytteen kohdat. Näin päällisestä tulee siisti ja tasainen.
Koristele haluamallasi tavalla!
Sokerihelmet ja nonparellit sulavat aika vauhdilla kiilteen päälle.
Itse sulatin valkoisia Candy Meltsejä ja kaadoin pienen määrän leivinpaperille ja vetelin sudilla. Päälle värikkäitä nonparelleja ja pakkaseen.
Mursin paloja kakun reunaan ja päälle.
Kiitos reseptistä!
VastaaPoista