sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Vegaanin marjapiirakka

Pakko oli leipoa kahvivieraille jotain herkkua jota itsekin pystyn syömään.
Piirakka on myös tottakai gluteeniton.

Annilta nappasin ohjeen ja hiukan sitä muunsin.


MUROPOHJA

*100 g leivontamargariinia
*0,5 dl sokeria
*2 dl gluton jauhoja
*0,5 dl riisijauhoja
*1 tl leivinjauhetta
*0,5 dl kauramaitoa



Vaahdota sokeri ja margariini.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
Lisää sokeri-margariini seoksen joukkoon vuorotellen jauhoja ja kauramaitoa vatkaten.

Voitele/sprayjaa irtopohjavuoka tai tavallinen vuoka.
Itse käytin suorakaiteen muotoista,pitkulaista irtopohjavuokaa.

Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuokaan ja esipaista 200 asteessa n.10 min.

TÄYTE

*200 g pakastemustikoita tai tuoreita
*jos käytät pakastemustikoita sekoita joukkoon 1 rkl perunajauhoja
*0,5 dl sokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakan päälle. Levittele halutessasi vielä mansikoita mukaan.
Paista piirakkaa vielä 25 min 200 asteessa.

Päälle Plantin vegaanista vaniljakastiketta,nam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...