Piirakka on myös tottakai gluteeniton.
Annilta nappasin ohjeen ja hiukan sitä muunsin.
MUROPOHJA
*100 g leivontamargariinia
*0,5 dl sokeria
*2 dl gluton jauhoja
*0,5 dl riisijauhoja
*1 tl leivinjauhetta
*0,5 dl kauramaitoa
Vaahdota sokeri ja margariini.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
Lisää sokeri-margariini seoksen joukkoon vuorotellen jauhoja ja kauramaitoa vatkaten.
Voitele/sprayjaa irtopohjavuoka tai tavallinen vuoka.
Itse käytin suorakaiteen muotoista,pitkulaista irtopohjavuokaa.
Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuokaan ja esipaista 200 asteessa n.10 min.
TÄYTE
*200 g pakastemustikoita tai tuoreita
*jos käytät pakastemustikoita sekoita joukkoon 1 rkl perunajauhoja
*jos käytät pakastemustikoita sekoita joukkoon 1 rkl perunajauhoja
*0,5 dl sokeria
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakan päälle. Levittele halutessasi vielä mansikoita mukaan.
Paista piirakkaa vielä 25 min 200 asteessa.
Päälle Plantin vegaanista vaniljakastiketta,nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti