Olen huono heittämään ruokaa pois ellei se nyt vastaan kävele. En raaskinut millään heittää roskiin isäni tekemää porkkanalaatikkoa kun sitä ei kukaan enää sellaisenaan halunnut syödä joten tein siitä porkkanasämpylöitä.
OHJE
*5 dl punaista maitoa
*1,5 pussia kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
*4 dl jauhoja
*300-400g porkkanalaatikkoa
*2 dl kaurahiutaleita
*1-2 tl suolaa
*6,5 dl jauhoja
*0,5 dl öljyä
Lämmitä maitoa kädenlämpöistä hiukan lämpimäksi.
Jos käytät palahiivaa murenna se maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon jos päädyt kuivahiivaan.
Lisää maidon sekaan jauhot,porkkanalaatikko,suola ja kaurahiutaleet.
Sekoita tasaiseksi ja jätä tekeytymään n.15 minuutiksi.
Alusta taikinapohjaan jauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leivo kahdeksi pötköksi.
Leikkaa veitsellä palat ja pyörittele palloiksi.
Jätä sämpylät kohoamaan lämpimään n.15 minuutiksi ja voitele sen jälkeen vaalealla siirappi-vesiseoksella. Sihtaa päälle jauhoja ja halutessasi kaurahiutaleita.
Paista 200 asteessa n.20 min.
Alkuperäinen resepti TÄÄLTÄ.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pienet juustokakkuset
Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen. POHJAT *8 kpl K...

-
Kaupan gluteenittomat ovat kalliita joten olen päättänyt tehdä itse leipäni. Pakkasesta on kiva ottaa itsetehtyä sämpylää. Nämä tosin menivä...
-
Gluteeniton ja maidoton tieni on alkanut ja siihen lisättiin vielä vegaanisuus... Voisi kuvitella että hankalaa ja mahdotonta mutta eipä ol...
-
Äidiltäni sain joskus todella kauan aikaa sitten tämän reseptin ja sitä on käytetty sellaisenaan ja muunneltu... *2 munaa *2 dl maustettu...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti