sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Porkkanasämpylät porkkanalaatikosta

Olen huono heittämään ruokaa pois ellei se nyt vastaan kävele. En raaskinut millään heittää roskiin isäni tekemää porkkanalaatikkoa kun sitä ei kukaan enää sellaisenaan halunnut syödä  joten tein siitä porkkanasämpylöitä.



OHJE

*5 dl punaista maitoa
*1,5 pussia kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
*4 dl jauhoja
*300-400g porkkanalaatikkoa
*2 dl kaurahiutaleita
*1-2 tl suolaa
*6,5 dl jauhoja
*0,5 dl öljyä

Lämmitä maitoa kädenlämpöistä hiukan lämpimäksi.
Jos käytät palahiivaa murenna se maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon jos päädyt kuivahiivaan.
Lisää maidon sekaan jauhot,porkkanalaatikko,suola ja kaurahiutaleet.
Sekoita tasaiseksi ja jätä tekeytymään n.15 minuutiksi.

Alusta taikinapohjaan jauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leivo kahdeksi pötköksi.
Leikkaa veitsellä palat ja pyörittele palloiksi.

Jätä sämpylät kohoamaan lämpimään n.15 minuutiksi ja voitele sen jälkeen vaalealla siirappi-vesiseoksella. Sihtaa päälle jauhoja ja halutessasi kaurahiutaleita.

Paista 200 asteessa n.20 min.

Alkuperäinen resepti TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...