sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pääsiäisen drip cake

Tässä kakussa on yhdistelty vaikka mitä.

Pohja on tehty gluteenittomana,ohje TÄÄLLÄ.

Muuten kakku ei tällä kertaa ole gluteeniton.

Pohjan tein jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.
Leikkasin kakun vain kahteen osaan joten täytettä tuli yhdelle osalle.

Väliin laitoin Oreo-täytettä.

Pohjan kostutus haluamallasi tavalla. Itse käytin maitoa ja sokeria.


OREO-TÄYTE

*200g Philadelphia tuorejuustoa
*3dl kuohukermaa
*0,5dl tomusokeria
*1tl vaniljasokeria
*100g Oreo-keksejä

Jos haluat tehdä täytettä kahteen pohjaväliin,
tuplaa täytteen ohje.

Vatkaa tuorejuusto ja kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Lisää sokerit.
Vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää murustellut Oreo-keksit.

Täytä pohja ja laita kansi päälle.

Kuorrutin kakun suklaavoikreemillä.


SUKLAAVOIKREEMI


*100g voita
*1/2 purkkia mascarponejuustoa
*250g tummaa suklaata
*2 rkl tomusokeria

Ota voi ja mascarponejuusto hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään.
Sulata suklaa.
Yhdistä  voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella sekoittaen.
Lisää joukkoon suklaasula ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa.

Levitä kakun päälle tasaisesti.

Itse jätin jääkaappiin kovettumaan seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä  tein päälle vielä suklaaganachen.


SUKLAAGANACHE

*1dl kuohukermaa
*130g tummaa suklaata

Lämmitä kerma varovasti kattilassa ja paloittele suklaa joukkoon.
Sekoita kunnes kaikki suklaat ovat sulanneet joukkoon.
Anna jäähtyä hetken ja kaada kakun päälle ja laita halutessasi valumia reunaan.

Nosta jääkaappiin hyytymään ja sen jälkeen koristele kakku miten haluat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...