*5 dl piimää
*25g tuorehiivaa
*0,5 dl rypsiöljyä
*1 rkl huonajaa
*1 1/2 tl suolaa
*2 rkl psylliumia
*3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
*2 dl gluteenitonta vehnäseosta
*2 dl hienojakoista riisijauhoa (Risenta)
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi mikrossa.
Murenna hiiva piimän joukkoon ja sekoita.
Lisää öljy,hunaja ja suola.
Sekoita taikinaan tarkasti mitattu psyllium ja kaurahiutaleet ja anna turvota 5 min.
Lisää jauhot ja sekoita taikinaa voimakkaasti yleiskonella tai sähkövatkaimen taikinakoukulla 5min. (yksikin koukku näköjään käy kun toinen on jonnekin kadonnut...)
Kaada taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle työtasolle.
Muotoile tangoksi ja leikkaa tangosta n.12 sämpylää leivinpaperin päälle uunipellille.
Anna sämpylöiden kohota peittämättä 20-30 min.
Tärkeää on etteivät kohoa liikaa jotta muoto säilyy.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15-17min.
Pitääpä kokeilla, kiitos Nanna ihanasta ohjeesta <3
VastaaPoista