sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

Aina ei jaksa pelkkää tavallista raparperipiirakkaa tehdä joten olenkin etsinyt kivoja uusia ohjeita raparperista.
Tällaisen kehittelin yhdestä ohjeesta muokaten...



Tein kaksi kakkua kahteen 12cm irtopohjavuokaan.

Kannattaa laittaa kakun alle paiston ajaksi foliota jos ei halua koko uunin kylpevän rasvassa...Tulipahan tehtyä uunillekin kunnon pesu.

POHJA

*150g voita
*1 3/4 dl vehnäjauhoa
*0,5 dl sokeria

Mikrota voi pehmeäksi,ei kuitenkaan sulaksi saakka.
Sekoita joukkoon jauhot ja sokeri.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjan päälle. Voit käyttää kahta pienempää vuokaa tai yhtä n.20cm irtopohjavuokaa.
Jos taikina tarraa liikaa kiinni voit laittaa mukaan vähän jauhoja painelun ajaksi.

TÄYTE

*raparperia pieninä paloina mieleisesi määrä. Itselläni meni n.4 vartta.
*1 dl sokeria
*2 rkl venhäjauhoja
*halutessasi ripaus vaniljasokeria

Sekoita raparperit,sokerit ja vehnäjauhot keskenään.
Kaada seos pohjan päälle ja paista 190 asteessa uunin alatasolla n.15min.


TÄYTE 2

*350g mascarponejuustoa
*1 dl sokeria
*2 munaa

Sekoita  sillä aikaa mascarponejuusto,sokeri ja munat keskenään.
Ota vuoka uunista ja kaada täyte kuuman pohjan päälle.

Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista pohjaa n.40-50min.
Juustoseos hyytyy kun piirakka on valmis.


KUORRUTUS

*300g valkosuklaarahkaa
*4 rkl sokeria
*2 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset keskenään ja kaada kakun päälle. Anna jäähtyä,kelmuta ja siirrä jääkaappiin. Alle kannattaa laittaa lautanen ym. jottei jääkaappikin ui nesteessä.
Anna hyytyä yön yli.

Koristele halutessasi.

12cm vuokakakusta riittää 4-6 hlölle. Tämä on sen verran tuhtia ja makeaa että pieni pala riittää;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...