sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Pätkis-mokkapalat

Löysin herkullisen version  perinteisistä mokkapaloista Fazerin-sivuilta nimittäin Pätkiksistä tehdyn ja saman tien oli pakko kokeilla.

Harmillisesti kuorrute loppui kesken eli suosittelen tuplaamaan tai jopa triplaamaan päällisen jos haluaa koko pellille levittyvän kuorrutteen.

Oma kuorrutteeni tarttui nopeasti kiinni ja sitä sitten yritin pelastaa katastrofaalisin seurauksin...



POHJA

*150 g voita
*1 pussi Pätkis Bites
*4 kananmunaa
*3 dl sokeria
*5 dl vehnäjauhoja
*3 rkl kaakaojauhetta
*3 tl leivinjauhetta
*2 tl vaniljasokeria
*2 dl maitoa

KUORRUTE (tee 2-kertaisena)

*4 dl tomusokeria
*3 rkl kaakaojauhetta
*2 tl vaniljasokeria
*60 g voita
*5 rkl kahvia

POHJA

Sulata rasva ja Pätkikset kattilassa.
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos ja maitoa taikinaan vuorotellen, varovasti sekoittaen.
Lisää lopuksi rasva-Pätkis seos joukkoon.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada  taikina  tasaisesti pellille.
Paista uunissa 200 asteessa n.15 min.

KUORRUTE

Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Lisää sula rasva ja kahvi vähitellen kunnes kuorrute on sopivan notkeaa ja tasaista.
Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...