sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Mangojuustokakku

Esikoisen 15v synttärit takana ja aivan liikaa taas tarjottavaa...Turhaan mietin riittääkö edes :D

Tässä olisi mangojuustokakkua joka on aina vaan niin hyvää!



POHJA

75 g voita
150 g Digestivekeksejä (itselläni oli kakussa tavallisia kaurakeksejä kun sattui hyllyssä olemaan)

*Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
*Murenna keksit hienoksi ja lisää sulatettu voi.
*Painele seos haluamasi kokoiseen vuokaan. (minulla oli 21cm vuoka)
*Laita pohja jääkaappiin.

TÄYTE

*4 dl kuohukermaa
*300 g tuorejuustoa (minulla oli 200g tuorejuustoa ja 50g mascarponea,riitti hyvin)
*2 dl sokeria
*1 tl vaniljasokeria
*1 tl limemehua
*6 liivatetta
* tilkka vettä

*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5 minuutiksi.
*Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
*Vatkaa sokerit,limemehu ja tuorejuusto notkeaksi.
*Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä.
*Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen.
*Kääntele mukaan varovasti kerma ja kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.

Minulla riitti 2h jääkaapissa pito ja sen jälkeen tein kiilteen.

KIILLE

*2,5 dl Bonne Mangososetta
*2 liivatetta
* tilkka vettä

*Laita liivatteet likoamaan kylmään  veteen n.5 minuutiksi.
*Laita mangosose kulhoon.
*Kiehauta vesitilkka kattilassa ja sulata puristetut liivatteet veteen.
*Kaada liivateseeos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen .
*Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita hyytymään jääkaappiin yöksi.

Ensi kerralla koitan tähän kakkuun reunakalvoja vuoan sisälle jolloin reunat jäävät siistimmäksi.

Päälle tein sokerimassasta koristeita ja ne kannattaa laittaa vasta juuri ennen tarjoilua, muuten alkavat äkkiä sulamaan.

PS. Löydät minut nyt myös Facebookista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...