Tyttäreni täyttää tänään 13v ja tein häntä varten otsikon mukaisen juustokakun. En ole ennen tehnyt juustokakkua jossa sydän sisällä mutta tämähän olikin ihanaa!
Ohjeen otin Annab:ltä.
Mistään kaupasta ei enää löytynyt valmista lakukastiketta joten sellainen piti keitellä itse.
Pohja 18-20cm vuokaan
- 180 g Digestive-keksejä
- 80 g voita
Murskaa keksit ja sulata voi.
Yhdistä seos ja painele vuokaspraylla voidellun vuoan pohjalle.
Laita keksipohjan päälle pienempi, 10cm halkaisijaltaan oleva reunavuoka,johon lakritsisydän tehdään.
Lakritsitäyte
- 1 dl vispikermaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl tomusokeria
- 1 dl turkinpippurirouhetta
- 1 dl lakritsikastiketta
- 4 liivatetta
Lakritsikastike itse tehden
1 dl kermaa
4 pötköä Kick-patukoita
Paloittele Kickit kerman joukkoon ja sekoittele kunnes seos tasaista.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä tomusokeri.
Kiehauta lakritsikastike ja lisää liivatteet.Itse heitin kaikki kerralla koko seokseen.
Anna hetki jäähtyä ja sekoita seos muun massan joukkoon.
Lisää lopuksi turkinpippurirouhe.
Kaada seos pienemmän vuoan sisälle ja anna jähmettyä kunnolla jääkaapissa.
Vadelmatäyte:
- 4 dl vispikermaa
- 150 g Creme Fraichea
- 100 g vaniljatuorejuustoa (maustamaton käy myös)
- 1 dl tomusokeria
- 200 g vadelmia
- 6 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi,lisää joukkoon tuorejuusto, creme fraiche sekä tomusokeri .(Huom! Jos käytät pakastevadelmia,sulata vadelmat ja siivilöi ne.
Käytä siivilöity vadelmanmehu liivatteen nesteenä).
Kiehauta vesi tai vadelman mehu ja lisää liivatteet joukkoon.
Lisää muun massan joukkoon ensin vadelmat ja sen jälkeen liivateseos.
Kaada lakritsisydämen päälle ja anna hyytyä kunnolla.
Lakritsikiille (valmis tai itse tehden)
- 3 dl lakritsikastiketta
- 4 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan ja kuumenna puolet lakritsikastikeesta.
Lisää joukkoon liivatteet ja lisää lopuksi loput lakritsikastikkeesta.
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.
Koristele kun kiille hyytynyt.
Vielä kun saisi juusto-osion suoraksi niin saisin kiilteen tasaiseksi. Itseäni häiritsee tämä suunnattomasti...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti