tiistai 13. marraskuuta 2018

Persikkajuustokakku

Miehelle tein isänpäiväksi persikkajuustokakun.
Miehelle kelpasi mutta omaan suuhuni oli liian mauton. Makua olisi saanut jos olisin korvannut vaikka toisen tuorejuuston maustamattomalla. Hauska lisä olivat hedelmät kakun päällä.

                                       
                                    Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

Ohje otettu suoraan TARULTA.

POHJA

*180 g Digestive-tai kaurakeksejä (itselläni oli kaura)
*1 dl mantelirouhetta
*80 g voita

TÄYTE

*400 g maustamatonta tuorejuustoa (voi korvata puolet maustetulla)
*4 dl kermaa
*3 dl Bonne persikkasosetta
*0,5 dl sokeria
*2 tl vaniljasokeria
*8 liivatelehteä

KIILLE

*1 dl persikkasosetta
*1 dl vettä
*2 liivatelehteä


Murskaa keksit ja sulata voi. 
Sekoita nämä ja matelirouhe yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. 
Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Vatkaa kerma ja sokerit, lisää kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja 2 dl persikkasoseesta. Kiehauta 1 dl persikkasosetta ja liota puristetut liivatelehdet siihen. 
Lisää neste ohuena nauhana samalla vatkaten täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. 
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. 
Lämmitä kiilteen vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. 
Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon sose. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti vaikka lusikan kautta kakun päälle. 
Kiilteen lisäämisen jälkeen laita kakku 10-15 minuutiksi jääkaappiin ja lisää sitten varovasti hedelmiä päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...