lauantai 1. joulukuuta 2018

Glögi-valkosuklaajuustokakku

Ihana joulukuu ja mikä sen parempaa kuin aloittaa kuukausi leivonnalla!
Halusin kokeilla joka paikassa näkyviä glögi-juustokakkujen ohjeita ja tuunasin omanlaiseni monesta ohjeesta.




Ohje mitoitettu 15 cm irtopohjavuokaan.

POHJA

*150g pipareita
*80g margariinia

Murskaa piparit ja sulata rasva.
Sekoita rasva pipareiden joukkoon ja sekoita.
Painele seos irtopohjavuoan pohjalle jossa on leivinpaperi.
Reunakalvo kannattaa laittaa ennen pohjan levitystä mikäli sellaista käytät. Reunasta tulee siisti ja tasainen eikä kiille halkeile vuoan irrotusvaiheessa.


TÄYTE

*4 liivatelehteä
*0,25 dl vettä
*2 dl kermaa
*100g valkosuklaata
*200g vaniljarahkaa
*100g puolukoita,karpaloita tai punaviinimarjoja


Laita liivatteet pehmenemään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Paloittele suklaa ja sulata varovasti mikrossa välillä sekoittaen.
Yhdistä suklaa ja kermavaahto keskenään.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet joukkoon ja lisää seos suklaan ja kermavaahdon joukkoon.
Lisää mukaan varovasti jäiset marjat.
Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 3h.

KIILLE

*4 liivatelehteä
*1,5 dl glögitiivistettä
*punaista elintarvikeväriä

Laita liivatteet pehmenemään veteen.
Kiehauta glögi ja sulata liivatteet joukkoon.
Anna hieman jäähtyä ja lisää elintarvikeväri.
Sekoita ja kaada lusikalla täytteen päälle.
Anna jäähtyä jääkaapissa parisen tuntia.
Jos kiilteen alta paistaa valkoista läpi tee uusi kiille hyytymisen jälkeen. Tähän riittää puolitettu kiilleohje.

Koristele miten haluat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...