torstai 5. heinäkuuta 2018

Mansikka-raparperipiirakka (gluteeniton)

Omat syömiset vaihtui gluteenittomiksi mutta leivontaa en todellakaan jätä!
Viimeiset takapihan raparperit sain nippa nappa riittämään tähän piirakkaan ja vähän piti jatkaa makua tuoreilla mansikoilla.
Onneksi maasta puskee vauhdilla vielä lisää raparperiä...

Olen myös koittanut itse vähentää valkoista sokeria ja leivonnassa olen korvannut sen kookossokerilla. Maku on paljon parempi kuin valkoinen sokeri.

Tarkoituksena on myös pudottaa painoa ainakin sen 13 kiloa joten siksikin koitan vähentää herkuttelua ja kääntää sitä ainakin hippusen terveellisempään suuntaan...

Tämä ohje on alunperin Annin Uunissa -blogista:) Muokkasin sitä itselleni sopivaksi.



POHJA

*2 dl gluton jauhoseosta
*2 dl kookossokeria
*1,25 g sulaa voita
*0,5 tl soodaa
*0,5 tl vaniljasokeria
*0,5 tl psylliumia



Sekoita kaikki ainekset keskenään ja ota 1/3 osa taikinasta sivuun.

Lisää 2/3 osa taikinan joukkoon: 

*1 kananmuna
*1 dl maitorahkaa

Sekoita kananmuna ja maitorahka keskenään ja sekoita isomman taikinan joukkoon.

Kaada taikina voideltuun/spreijattuun vuokaan ja ripottele päälle siivutetut mansikat ja raparperinpalat.
Määriä en laita vaan jokainen voi laittaa vähemmän tai enemmän. 

Itse käytin 24cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa joka on irtopohjamallia. 

Murenna päälle sivuun otettu taikina taikina.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...