sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Luumujuustokakku

Halusin tehdä talvisen juustokakun ja mauksi valikoitoi luumu.
Tämä on muunnos aikaisemmasta persikkajuustokakusta.

Miehen keskimmäinen poika täytti 14v joten tämä tehtiin synttäreille.

Päällä on sokerikeksejä jotka dippasin valkoiseen Candy Meltsiin ja päälle ripottelin pieniä koristerakeita. (niiden ohjetta myöhemmin)

                                   


POHJA

*180 g kaurakeksejä 
*1 dl mantelirouhetta
*100 g voita


TÄYTE

*200 g maustamatonta tuorejuustoa 
*200 g vaniljatuorejuustoa
*4 dl kermaa
*3 dl Bonne luumusosetta
*1 dl sokeria
*2 tl vaniljasokeria
*8 liivatelehteä


KIILLE

*1 dl luumusosetta
*1 dl vettä
*2 liivatelehteä



Murskaa keksit ja sulata voi. 
Sekoita nämä ja matelirouhe yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Itselläni oli pienempi, n.20cm jolloin korkeutta tulee lisää.
Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Vatkaa kerma ja sokerit, lisää kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja 2 dl luumusoseesta. Kiehauta 1 dl luumusosetta ja liota puristetut liivatelehdet siihen. 
Lisää neste ohuena nauhana samalla vatkaten täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. 
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. 
Lämmitä kiilteen vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. 
Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon sose. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti vaikka lusikan kautta kakun päälle. 
Kiilteen lisäämisen jälkeen laita kakku 10-15 minuutiksi jääkaappiin ja lisää sitten varovasti hedelmiä päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...