sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Iloisen vihreä drip cake

Tällainen tuli tehtyä exälle ja hänen puolisolleen pääsiäiseksi...

Halusin kokeilla valkosuklaan värjäystä geelivärillä että millaista siitä oikein tulee...
Ensin laitoin vain keltaista mutta en ollut tyytyväinen joten muutama pisara sinistä riitti värjäämään keltaisen mukavan vihreäksi;)

Pohja tehty perinteiseen tapaan "kaikkea yhtä paljon"-periaatteella.

Välissä vadelmamoussea kahdessa välissä.

VADELMAMOUSSE

*200 g pakastevadelmia
*2 dl kermaa
*200g  tuorejuustoa (itse laitoin 100g mascarponejuustoa ja 100g tuorejuustoa)
*1,5 dl tomusokeria
*1 tl vaniljasokeria
* 1/2 sitruunan mehu
*3 liivatelehteä

OHJE

*Sulata pakastevadelmat 5min mikrossa jos käytät ulkolaisia marjoja. Anna jäähtyä. Tämän voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi.
*Vaahdota kerma.
*Sekoita tuorejuusto,tomusokeri ja vaniljasokeri.
*Lisää joukkoon vadelmasose.
*Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
*Sulata liivatteet pienessä määrässä kuumaa vettä.
*Lisää joukkoon hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
*Lopuksi lisää vaahdottu kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
*Laita jääkaappiin hyytymään n.tunniksi ja sen jälkeen täytä kakku.


Täyttämisen jälkeen tein päälle voikreemin ja sen jälkeen kermasta ja valkosuklaasta ganachen jonka värjäsin vihreäksi. Siitä tuli pikkaisen liian löysää ja pitikin kakkua "kuivatella" hyvä tovi ennen kuin ganache jähmettyi.
Ensi kerralla tajuan laittaa kakun ritilälle ennen ganachen levitystä...Jokainen kerta oppii uutta...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...