maanantai 2. heinäkuuta 2018

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Miehen esikoisen rippijuhlia vietettiin 1.7.18 ja leivontaurakka oli melkoinen. Siitä kuitenkin hyvin suoriuduttu ja nyt on aika kirjoittaa reseptit talteen.

Tämä punaherukka-valkosuklaakakku on ehdoton lempparini ja sitä muutaman kerran jo tehnytkin.
Olen olen ottanut suoraan Makeaa -blogista!


POHJA

  • *200 g kaurakeksejä
  • *100 g voita sulatettuna
Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. 


VALKOSUKLAATÄYTE

  • *3 liivatelehteä
  • *½ tlk (125 g) maitorahkaa
  • *200g maustamatonta tuorejuustoa
  • *1 dl sokeria
  • *2 rkl kiehuvaa vettä
  • *200 g valkosuklaata
  • *2 dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.


HERUKKATÄYTE

  • 300 g punaherukoita
  • 1 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet juustokakkuset

Tyttären 5v synttäreille piti leipoa jotain pientä Frozen -aiheista ja Kantolan mainoksesta nappasin ohjeen.    POHJAT *8 kpl K...